sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Töihinpaluun aakkosellinen hakemisto

Paluu töihin kurkkii nurkan takana. Yritän ankarasti orientoitua siihen.

Aamuherätys. Kännykässäni on herätys-toiminto. Olen käyttänyt sitä viimeksi joulukuussa 2015. Elokuusta eteenpäinkö pitäisi tehdä jotain produktiivista klo 8.15 aamulla?

Aivotoiminta. Jaa mikä?

Ongelmanratkaisutaidot. Minulla on paha fiilis, että en pysty enää elokuussa ratkaisemaan ongelmatilanteita jäätelötikulla ja Palomies Samilla. Damn.

Organisaatiokaavio. Uutta himmeliä lykättiin pöytään, kun kävin työpaikalla moikkaamassa tuttuja. Vaikutti ihan järkeenkäyvältä.

Päiväkoti. Vaikutti ihanalta. Jos saisin mennä lapseni kanssa sinne hoitoon ja saada siitä palkkaa, menisin heti.

Ripsiväri.
Sellaiseksi sitä pitkänmallista putkiloa vissiin kutsuttiin. Omani lienee kokkeloitunut mömmöksi jo sinä aikana, jolloin George W. Bush oli Yhdysvaltojen presidentti. Venyisiköhän visan luottoraja jonkun ihmeaineen hankkimiseen, mikä peittäisi silmäpussit.

Sosiaalinen elämä
Jos viisaampia on uskominen, se kuolee viimeistään töihin palatessa. Aika kokata pakastin täyteen ruokaa, kartoittaa lähimpien apteekkien tarjonta ja varautua laittamaan kaikki luukut kiinni. Työpaikka-päiväkoti-koti-triangelin ulkopuolinen elämä on ilmeisesti jotain, mihin on voimavaroja seuraavan kerran ensi kesälomalla.

Sotatarinat
Vanhempien joukkopsykoosin mukaan minun pitäisi nyt olla onnessani, kun pääsen töihin lepäämään, kun kotona on niin raskasta. Tarvii vissiin ruveta kokoilemaan sotatarinoita tutuilta ja soittaa sille yhdelle kaverille, jolle soitin aina kun jokin meni pieleen ja joka kysyi viimeksi soittaessani, että joko sulla on tunnelin päässä valoa. Mihin minä kysyin, että onko tässä joku tunnelikin ollut. Sori, kaverit, mutta kyllä hoitovapaa yhden lapsen kanssa on enimmäkseen tuntunut lomalta.

Vaatteet. Kotonaoloaikana suosituin asukokonaisuus eli pyjamahousut ja kaljafirman t-paita täytyy vissiin laittaa narikkaan. Ja hitto, maailmassa näyttää olevan olemassa kenkiä, joissa on korot. Toisaalta, minun ei oleteta niissä seisovan leikkipuistossa kolmea tuntia.

Yöunet
Koska kersa on edelleen iltavirkku eikä muuksi muutu, veikkaan, että tulen elokuusta eteenpäin nukkumaan vähemmän kuin viimeisen puolitoista vuotta. Maltan tuskin odottaa.

Työkaverit, otan osaa. Täältä tullaan.