Yhden
asian päätin varmasti jo ennen Ryppyjä Raskaudessa –blogin aloittamista:
resepteihin en sitten lähde. En ryhdy elvistelemään ruokakuvilla enkä
todellakaan ryhdy kuvailemaan, mitä meidän perheessä syödään.
Parhaat
periaatteet on tehty rikottaviksi.
Säästän
teidät valokuvilta, koska suurin piirtein kaikki mitä kokkaan, näyttää
lauantai-aamulta kadulla.
Tölkkien kuningas-tonnikalapasta
Keitä
pasta. (Tai kaiva valmiiksi keitetty pasta pakastimesta. Ei, en pilaile. Kun
hermo ei kestä yhtään mitään, on pakkasessa hyvä olla valmiiksi keitettyä makaronia.)
Laita
laakea paistinpannu tai kattila kuumenemaan. Lykkää kattilaan purkillinen
chilimaustettua tonnikalaa, purkki tomaattimurskaa ja kolmasosa purkillinen
pehmeä curry-ruokakermaa. Sekoita. Anna kiehua pari minuuttia. Kaada pastan
päälle.
Jos
haluat tästä astetta mielenkiintoisempaa, varmista, että tomaattimurska on myös
chilimaustettua. Huomaat tämän kun lapsi katsoo sinua syyttävästi
ruokapöydässä, pitelee suutaan ja toteaa ”Poppaa!”. Seuraavana päivänä
vaipanvaihto on myös astetta mielenkiintoisempaa.
Kotiäidin ”Nyt sitä ruokaa ja
vähän hitaasti sittenkin”-pasta
Keitä
penne-pasta kypsäksi.
Valuta
vesi pois ja lisää pastan joukkoon muutama ruokalusikallinen sitruunamehua ja
teelusikallinen oliiviöljyä. Jos haluat tehdä täydellisen rikoksen,
sitruunamaustettu oliiviöljy on kuin two in one, head and shoulders.
Kaada
pasta lautaselle ja mätä päälle jotakin, mistä tykkäät: kourallinen
cashew-pähkinöitä, fetajuustoa, viipaloitua avokadoa, pari ruokalusikallista
aurinkokuivattua tomaattia tai kaikkia näitä. Jos haluat hifistellä, kuumalla
paistinpannulla paahdetut auringonkukansiemenet ovat herkkua.
Ota
lautanen telkkarin eteen ja tunge koko annos napaasi samalla, kun katsot
dvd:ltä jotakin mahdollisimman turhaa amerikkalaista tv-sarjaa. Älä unohda
ottaa jäätelöä pakastimesta pehmenemään ennen syömisen aloittamista.
Jos
kaipaat ruokaisampaa pastaa, paistinpannulla öljyssä paistetut leikkeleet
(kinkku, kalkkuna, savukinkku tms.) toimivat myös hyvin. Tosin niitä saa
paistaa pienen ikuisuuden että muuttuvat rapeiksi. Jaa miten niin
leikkelepaketeissa on puolet vettä.
Tyhjennetään
pakastinta-kalakeitto
Laita
tilkka vettä kiehumaan. Joukkoon pari ruokalusikallista pakastettua sipulia
pakastepussista, sekavihanneksia toisesta pakastepussista sekä 3-4 kuutiota
alaskanseitiä pakasterasiasta. Kuori ja viipaloi joukkoon yksi peruna jotta
voit vakuuttaa itsellesi, että tämä on oikeasti kotiruoka. Sitruunamehua,
ruokakermaa, sauvasekoitinta ja valmista tuli.
Huijausthaimaalainen
Aloita
tilaamalla Foodorasta thaimaalaista. Totea, että yli jää riisiä ja kastiketta
sen jälkeen kun olette ipanan kanssa tehneet selvää jälkeä kanasta ja
vihanneksista. Sekoita riisi kastikkeeseen ja laita pakkaseen.
Tyhjennä
pakastinta kaksi viikkoa myöhemmin, huomaa purkki ja käy sen inspiroimana
ruokakaupassa. Paista paistinpannulla pippurimarinoidut kanasuikaleet ja
puolikas pieneksi silputtua paprikaa. Kun kana on kypsää, nakkaa joukkoon
pakastimesta jäinen maustettu riisi, lisää joukkoon luraus kookosmaitoa ja anna
sulaa. Sekoita. Tarjoile, mielellään vieraille äläkä ikinä, missään olosuhteessa
paljasta, ettei tämä ollut oma mestariluomuksesi.
Ei, en
aio edelleenkään osallistua MasterChefiin.