perjantai 16. joulukuuta 2016

Lastenhoitajalennolle.com

Kaveri lähtee Dubaihin jouluksi. Kateellinen, minäkö? Oi kyllä.

Samalla huomaan, että aina, kun asiasta tulee puhetta, keskustelu kääntyy lentoon. Miten teidän lapsi viihtyy koneessa? Aamu-, ilta- vai päivälento? Miten meinaatte selviytyä?

Tästä päästään taas yhteen valitusvirteen aihepiirissä ”palveluita joista maksaisin jos joku niitä tarjoaisi”.

Minulla asuu tuttuja Australiassa ja Uudessa Seelannissa. Kun olen nyt hoitovapaalla, minulla olisi aikaa lähteä pidemmälle. Miehellä ei ole.

Ja tässä tullaan siihen kohtaan, mikä nyppii. Selviäisin reissusta kersan kanssa kahden ihan mainiosti (edellyttäen että visani luottoraja riittäisi) mutta en selviä tuosta lennosta yksin.

Perillä kaikki kyllä järjestyisi. Ajan sujuvasti autoa vasemmalla puolella ja olen ninja turvaistuinten kanssa. Lähes kaikki tuolla suunnalla asuvat tuttavani elävät pikkulapsivaihetta, eli tiedossa olisi ilmaista majoitusta ja tutut voisivat neuvoa parhaat kohteet kersan kanssa. Jos jotain sattuisi, lapselliset ihmiset myös tietäisivät, mistä löytyy lääkäripalveluita ja mitä apteekista saa ja millä nimekkeellä.

Mutta piru vieköön kun lento on lyhimmilläänkin sen noin 29 tuntia, niin seikkailunhaluni kuolee. Tuo aika kaikkialle juoksentelevan kaksivuotiaan kanssa, ilman mahdollisuutta päästä edes vessaan. Ei pysty.

Tarvitsisin siis lastenvahdin lennolle. Ja olisin valmis maksamaan siitä.

Missä viipyy se palveluntarjoaja, joka hoitaisi tämänkin ensimmäisen maailman ongelman?

Maailmassa on pakko olla kasapäin esimerkiksi opiskelijoita, jotka mielellään lentäisivät kauemmas, jos se olisi taloudellisesti mahdollista. Ja aika paljon olisi äitejä ja perheitä, jotka matkustaisivat enemmän, jos lennoilla olisi joku auttamassa. Nämä kaksi ryhmää pitäisi siis saattaa yhteen.

Alkukustannukset palvelulle olisivat kohtuullisen pienet. Nettisivusto, jonne ilmoitat, minne matkustat, minkä ikäisen lapsen kanssa ja miten suuren prosentin lennon hinnasta olisit valmis lastenvahdille maksamaan hänen avustaan. Lapsenvahti ilmoittautuisi ja buukkaisi itsensä samalle lennolle. Paluulennolle voisi ottaa joko saman tai eri lapsenvahdin.

Lastenlikka istuisi perheen kanssa ja viihdyttäisi mukulaa lennon ajan. Perillä hän auttaisi passintarkastuksen, turvatarkastusten ja matkatavaroiden noutamisen sekä autonvuokrausmuodollisuuksien läpi. Kun kersa on turvaistuimessa, laukut takaronkissa ja reissumieli korkealla, pari klikkausta siirtäisi rahat lapsenvahdille. Sitten olisi aika toivottaa hyvää matkaa.

Toimisikohan tämä? No, itse olisin ainakin opiskeluaikana hyvin viihdyttänyt vaikka minkälaista mukulalaumaa jos se olisi tarkoittanut puoli-ilmaista lentoa toiselle puolelle maailmaa.

Jään odottamaan tätä palvelua. Siihen saakka, Australia saa odottaa minua.