maanantai 11. joulukuuta 2017

Asioita, joihin elämä on juuri nyt liian lyhyt

Syksy alkaa olla paketissa ja vuodenaika nimeltä ”koko maailma valmiiksi ennen joulua” on täysillä käynnissä. Silmäpussit ovat kumiveneen luokkaa ja hoitovapaan jäljiltä lomakertymää on yksi (1) päivä. Yritän olla ajattelematta sitä.

Tässä väsymystilanteessa on muutama asia, jotka olen karsinut tehtävien ja jaksettavien asioiden listalta.

Päiväkodin myyjäiset
Viime vuonna katsoin monttu auki vieressä, kun naapurin mutsi tyttönsä kanssa askarteli myytävää päiväkodin myyjäisiin. Miksi se oli erikoista? No kun kumpikaan hänen lapsistaan ei edes käynyt sitä päiväkotia.

Tänä vuonna seisoin päiväkodin eteisessä aamulla hiki selässä ja toinen silmä kellossa hoputtamassa lasta käsipesulle kun tajusin, että ovesta mättäsi sisään superäitejä muffinssivuokien kanssa. Ai niin, ne syysmyyjäiset oli tänään. No, ei meiltä sinne kukaan päässyt kuitenkaan, eli palataan asiaan ensi vuonna.

Facebook, missä viipyy ryhmä nimeltä En v…u leivo yksiäkään mokkapaloja – tukiryhmä myyjäisistä luistaville vanhemmille? Voisin liittyä heti.

Sipulin pilkkominen
Pakastettu kotimainen sipulisilppu, 79 senttiä pussi. Kiitos.

Lapsen yöpuvut
Aamut tuppaavat olemaan kevyesti draamapainotteisia, kun iltavirkku kersa halutaan aamiaiseen mennessä päiväkotiin. Tätä nykyä puen lapselle iltakylvyn jälkeen yövaipan ja seuraavan päivän päiväkotivaatteet. Aamulla herättäessä ujutan sukat jalkaan ja sitten ei tarvitsekaan tapella kuin ulkovaatteet päälle. Toimii.

Lastenvaatteiden myyminen facebookissa
Sitä yv-av – kysyn mieheltä – vastaako kokoaan – mittaan vaatehuoneen – ei kun meillä olikin just tällainen –rumbaa jaksoi säännöllisin väliajoin pyörittää hoitovapaalla. En jaksa enää. Tällä hetkellä ollaan tilanteessa, jossa pieneksi jääneet vaatteet kasaantuvat vuoriksi kaapin perukoille ja päiväkotihaalari hajoaa päälle. Kun nyt ei vaan jaksa.

Ruokien suunnitteleminen
Meillä on nykyään maanantairuoka, tiistairuoka, keskiviikkoruoka ja torstairuoka. Jaksan kyllä käydä kaupassa ja laittaa ruoan, mutta en jaksa suunnitella ruokia eikä aivotoiminta riitä kokkaamaan arki-iltaisin mitään, mikä ei valmistuisi automaatiolla, ilman aivotoimintaa. Voi keski-ikä sentään.

Sängyn alle katsominen
Imurointi alkaa olla sen verran harvinaista meidän taloudessa, että parempi kun ei kurkista sängyn alle. Veikkaan, että pölyjen poistamisen voisi aloittaa imurin sijaan lapiolla.

Joulua kohti.