maanantai 8. elokuuta 2016

Kotiäidin kokkauskurssi

Yhden asian päätin varmasti jo ennen Ryppyjä Raskaudessa –blogin aloittamista: resepteihin en sitten lähde. En ryhdy elvistelemään ruokakuvilla enkä todellakaan ryhdy kuvailemaan, mitä meidän perheessä syödään.

Parhaat periaatteet on tehty rikottaviksi.

Säästän teidät valokuvilta, koska suurin piirtein kaikki mitä kokkaan, näyttää lauantai-aamulta kadulla.

Tölkkien kuningas-tonnikalapasta
Keitä pasta. (Tai kaiva valmiiksi keitetty pasta pakastimesta. Ei, en pilaile. Kun hermo ei kestä yhtään mitään, on pakkasessa hyvä olla valmiiksi keitettyä makaronia.)

Laita laakea paistinpannu tai kattila kuumenemaan. Lykkää kattilaan purkillinen chilimaustettua tonnikalaa, purkki tomaattimurskaa ja kolmasosa purkillinen pehmeä curry-ruokakermaa. Sekoita. Anna kiehua pari minuuttia. Kaada pastan päälle.

Jos haluat tästä astetta mielenkiintoisempaa, varmista, että tomaattimurska on myös chilimaustettua. Huomaat tämän kun lapsi katsoo sinua syyttävästi ruokapöydässä, pitelee suutaan ja toteaa ”Poppaa!”. Seuraavana päivänä vaipanvaihto on myös astetta mielenkiintoisempaa.

Kotiäidin ”Nyt sitä ruokaa ja vähän hitaasti sittenkin”-pasta
Keitä penne-pasta kypsäksi.

Valuta vesi pois ja lisää pastan joukkoon muutama ruokalusikallinen sitruunamehua ja teelusikallinen oliiviöljyä. Jos haluat tehdä täydellisen rikoksen, sitruunamaustettu oliiviöljy on kuin two in one, head and shoulders.

Kaada pasta lautaselle ja mätä päälle jotakin, mistä tykkäät: kourallinen cashew-pähkinöitä, fetajuustoa, viipaloitua avokadoa, pari ruokalusikallista aurinkokuivattua tomaattia tai kaikkia näitä. Jos haluat hifistellä, kuumalla paistinpannulla paahdetut auringonkukansiemenet ovat herkkua.

Ota lautanen telkkarin eteen ja tunge koko annos napaasi samalla, kun katsot dvd:ltä jotakin mahdollisimman turhaa amerikkalaista tv-sarjaa. Älä unohda ottaa jäätelöä pakastimesta pehmenemään ennen syömisen aloittamista.

Jos kaipaat ruokaisampaa pastaa, paistinpannulla öljyssä paistetut leikkeleet (kinkku, kalkkuna, savukinkku tms.) toimivat myös hyvin. Tosin niitä saa paistaa pienen ikuisuuden että muuttuvat rapeiksi. Jaa miten niin leikkelepaketeissa on puolet vettä.

Tyhjennetään pakastinta-kalakeitto
Laita tilkka vettä kiehumaan. Joukkoon pari ruokalusikallista pakastettua sipulia pakastepussista, sekavihanneksia toisesta pakastepussista sekä 3-4 kuutiota alaskanseitiä pakasterasiasta. Kuori ja viipaloi joukkoon yksi peruna jotta voit vakuuttaa itsellesi, että tämä on oikeasti kotiruoka. Sitruunamehua, ruokakermaa, sauvasekoitinta ja valmista tuli.

Huijausthaimaalainen
Aloita tilaamalla Foodorasta thaimaalaista. Totea, että yli jää riisiä ja kastiketta sen jälkeen kun olette ipanan kanssa tehneet selvää jälkeä kanasta ja vihanneksista. Sekoita riisi kastikkeeseen ja laita pakkaseen.

Tyhjennä pakastinta kaksi viikkoa myöhemmin, huomaa purkki ja käy sen inspiroimana ruokakaupassa. Paista paistinpannulla pippurimarinoidut kanasuikaleet ja puolikas pieneksi silputtua paprikaa. Kun kana on kypsää, nakkaa joukkoon pakastimesta jäinen maustettu riisi, lisää joukkoon luraus kookosmaitoa ja anna sulaa. Sekoita. Tarjoile, mielellään vieraille äläkä ikinä, missään olosuhteessa paljasta, ettei tämä ollut oma mestariluomuksesi.

Ei, en aio edelleenkään osallistua MasterChefiin.