sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Valikoitua todellisuutta

Ennen kuin Ipanaattori2014 syntyi, ihmettelin usein lapsellisten kavereideni facebook-päivityksiä. Elämä vaikutti niissä nimittäin niin mahdottoman ihanalta.

Oli taaperoita hiekkalaatikolla, isoja lapsia pyörän selässä, vaunulenkkejä vauvan kanssa. Oi mitä elämää.

Nykyään ymmärrän vähän paremmin. Ilmiö on nimeltään valikoitu todellisuus. Se on eri asia kuin kaunisteltu todellisuus. Ne ihanatkin asiat nimittäin tapahtuivat ja olivat siis aivan täyttä totta.

Lisäksi todennäköisesti tapahtui kaikenlaista, mitä facebookissa ei kerrota. Ainakin meillä tapahtuu. Tähän tapaan.

Ihan mahtava lounas koko perheen kesken Thai-ravintolassa! Tyyppi söi isomman annoksen massaman curry-kanaa kuin äiti.

Ja kaikki menikin hienosti siihen viimeiseen perunanpalaan saakka, jonka lapsi tiputti lattialle, ja sai niin hirveän huutokohtauksen, että mikään ei auttanut. Lopputulos oli kiintoisa: ei ainoastaan se, että kannoin huutavan lapsen ulos ravintolasta, vaan kannoin hänet JA syöttötuolin ulos ravintolasta, koska kersa piti syöttiksestä niin tiukasti kiinni, että kaksi aikuista ei saanut häntä irrotettua. Viereisessä pöydässä tilannetta seurasi 50 hihittävää aasialaisturistia. Olen melko varma, että päädyimme opettavaiseen YouTube-videoon.

On niin ihanaa kun lapsi on alkanut jutella yhä enemmän! Mitä mahtavimpia keskusteluja on saatu aikaan!

Kersa muun muassa näki mummon tulevan suihkusta ja kysyi keskustelusävyyn ”Pesitkö pepun?”.

Metsäretki lapsen kanssa! Aivan mahtava auringonpaiste ja kiva nähdä, miten pieni innostuu luonnon ihmeistä.

Jätetään mainitsematta, että sekunti laavupaikalle pääsemisen jälkeen mukula kahlasi polviaan myöten +4 –asteiseen meriveteen heittämään kiviä. Villasukat olivat puolentoista kilometrin päässä autossa ja kumisaappaat kotona. No, ei sille tullut edes nuhaa.

Potkupyöräkausi avattu! Näin sitä mennään lujaa, varokaa risut ja männynkävyt!

Uutta lajia ehdittiin meillä harrastaa kaksi päivää kovalla innostuksella. Kolmannen päivän aamuna heräsimme Suomen kevään iloiseen yllätykseen, lunta tuprutti ja maahan oli muodostunut muutaman sentin loskakerros. Lapsi katsoi ikkunasta ulos ja kysyi täysin relevantisti ”Äiti, mennäänkö tänään hiihtämään?”

Voi olla, että en julkaise facebookissa kovin usein jatkossakaan.