maanantai 22. toukokuuta 2017

Näin käyt lapsen kanssa uimahallissa

En koskaan käynyt kersan kanssa vauvauinnissa. Sen sijaan taaperoaikana olemme käyneet pari kertaa uimassa ihan muuten vaan. Emme kauhean usein. Tässä lyhyt otanta tapahtumista.

1) Valitse reissun ajankohdaksi juuri se päivä, jolloin kaikki mahdollinen on mennyt pieleen. Juuri se päivä, jolloin olet kantanut huutavan ja kirkuvan mukulan hiekkalaatikolta, kun se yritti omia lelutraktorin. Ja tietenkin myös se päivä, jolloin räntää tulee vaakatasossa ja uimahallissa saattaa olla joku muukin.

2)    Pue lapselle jo kotona uimavaippa, uimapuku ja sen päälle haalari. Tunne itsesi hetkellisesti superäidiksi.

3)    Hurauta uimahalliin ja vietä vartti tuloaulassa, jossa kersa tutkii lumoutuneena uimahallin kortinlukijaporttia.

4)    Riisu lapselta haalari ja tunne itsesi jälleen superäidiksi, kun tyyppi on valmiina uima-asussaan. Samalla kun kuoriudut omista vaatteistasi, huomaa, että sääri- ja kainalokarvat olisi ehkä voinut niittää esim. viikatteella tai pensassaksilla ennen kuin lähdet vähissä vaatteissa julkisille paikoille.

5)    Koeta saada lapsi houkuteltua saunaan. Alistu kohtaloosi, kun hän ovella ilmoittaa ”Ei oo kiva” ja kääntyy poispäin.

6)    Sukella uima-asuun ja juokse sen jälkeen altaita kohti syöksyvän taskuraketin perään.

7)    Istu 38 minuuttia lastenaltaan reunalla, jossa tenava heittelee uimakoululaisilta pöllittyjä renkaita veteen. Kun hän alkaa tähdätä niitä naapurialtaaseen turhan hyvällä sihdillä, totea, että lienee aika siirtyä eteenpäin.

8)    Ota lapsi syliin ja vie hänet uimaan isommille tarkoitettuun altaaseen. Kun mukula takertuu kaulaasi, tajua, että halterneck-mallinen uima-asu ei ehkä ollut se briljantein valinta tälle keikalle.

9)    Kun lapsi ei suostu millään lähtemään kotiin, ota hänet lopulta kainaloon ja kanna pukutiloihin. Totea, että suihkutiloissa on muuten yllättävän kaikuisa akustiikka.

10) Riisu lapseltasi uimapuku ja uimavaippa ja ihaile, miten komeassa kaaressa hän ehtii pissiä lattialle ennen kuin ehdit saada uuden vaipan päälle.

11) Viritä lapselle päälle vaippa ja villahaalari, nosta hänet penkille, työnnä pillimehu käteen ja toivo, että ennätät kiskoa vaatteet niskaan, sulloa tavarat kassiin ja etsiä autonavaimet valmiiksi ennen kuin pillimehun rauhoittava vaikutus katkeaa.

12) Juoksuta lapsi räntäsateessa autoon, laita turvaistuimeen, kipua kuskin paikalle ja tajua, että et muistanut maksaa parkkeerausta uimahallin aulaan.

13) Aja invapaikalle oven eteen, jätä lapsi autoon ja auto käyntiin ja syöksy sisään maksamaan. Tunne kylmä hiki niskassasi kun tajuat, että juuri nyt jonkun olisi kohtuu helppo pölliä ne kaksi arvokkainta asiaa elämässäsi, lapsesi ja autosi.

14) Syöksy takaisin ja totea, että tallella ovat vielä.

15) Ajele kotiin. Elvistele miehelle, että hienosti meni uimahallissa. Päätä, että ei ihan hetkeen uudelleen.