keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Paranormal taapero activity

Oletteko nähneet Paranormal activity-leffat? Niissähän on se tavallinen tarina, jossa henkimaailma alkaa häiriköidä amerikkalaista unelmaa elävää pariskuntaa.

Vie yöunet. Siirtelee esineitä. Häiriköi arkea.

Kuulostaako tutulta, taaperoikäisen vanhempi?

Olen aika varma, että kaksivuotiaalla on paranormaaleja taitoja.

Taito mitata äidin unen laatu ja katkaista se kriittisellä hetkellä.
En tiedä, mistä hemmetistä lapsi pystyy löytämään juuri sen hetken, jolloin äiti on kaikkein sikeimmässä univaiheessa, mutta se on poikkeuksetta se hetki, jolloin mukulalle keskellä yötä tulee kriisi. On mahtavaa päästä aamukolmelta käymään keskustelua ”onko jo kaunis päivä, en halua nukkua”.

Taito asettaa ääni ärsytystaajuudelle. 
Jotain yliluonnollista kautta kaksivuotias on oppinut, milloin äidin pinna saadaan kiristymään ihan pelkällä jankkaamisella, milloin tarvitaan kovempi kiljuminen ja milloin riittää pelkkä vininä. Ruuvin kiristyminen on kuitenkin taattu. Oma veikkaukseni on, että mukula näkee äidin aivojen sisään. Miten, en halua tietää.

Taito hahmottaa sängyn koko ja maksimoida tilahamstraus. 
Miten, oi miten, voi olla mahdollista, että metrin mittainen kykenee levittäytymään 160-senttisen sängyn poikki niin, että siihen ei enää aikuinen mahdu mitenkään? Ei pitkittäin, ei poikittain. Paranormaali ilmiö aivan selvästi.

Taito arvioida, mikä lelu juuri nyt on hukassa. 
Oravilla on kuulemma taito nähdä yhdellä vilkaisulla, kummassa kahdesta puusta on enemmän pähkinöitä. Kersalla on taito katsoa olohuoneen lattialle, havaita ne 288 lelua, jotka on levitetty pitkin lattiaa ja sen jälkeen kaivata sitä yhtä, joka on kadonnut mustaan aukkoon. Musta aukko sijaitsee yleensä sohvan alla, ja sieltä lelua kalastellessa vedetään esiin myös kahdeksansataa leivänkannikkaa ja kolme tuhatta pölypalleroa.

Kyllä, paranormal activity on keskuudessamme. Se on kaksivuotias ja se vie yöunet tehokkaammin kuin yksikään henkimaailman otus. Odotan kuvausryhmän ilmestyvän ovellemme ihan näinä päivinä.