maanantai 5. helmikuuta 2018

Perhevalmennus 2.0

Kävimme miehen kanssa vauvaa odottaessamme perhevalmennuksessa. Se oli omanlaisensa sketsikerho, jossa oli mukana ihan hyvääkin asiaa.

Kun kersa on kolmevuotias, olen sitä mieltä, että nyt voisi olla uuden perhevalmennuksen aika. Tarjolla olisi hyvä olla esimerkiksi seuraavat kurssit.

Vaivihkaisen kiroilun kurssi, 3 opintopistettä.
Käydään läpi metodit, joilla voit kääntää selkäsi lattialla leikkivälle/kiukkuavalle/möykkäävälle muksulle ja tyhjentää koko suomen kielen kirosanavaraston mahdollisimman raivokkaalla intensiteetillä mutta sopivalla volyymilla, jotta lapsi ei kuule eikä ryhdy toistamaan sanomisiasi. Käydään läpi myös hengitysharjoitus, jolla saat moodin vaihdettua saumattomasti niin, että kirosanaryöpyn jälkeen osaat kääntyä uskottava kestohymy naamallasi kysymään lapselta ”Mitä asiaa sulla oli, kulta?”.

Piirroshahmojen tunnistuskurssi, 2 opintopistettä
Mikä onkaan palomies Samin naispuolisen työkaverin nimi, mitä örkkejä ne oktonautit olivat ja kuka hitto oli Dori ja miksi sitä etsitään? Kurssin jälkeen osaat vastata näihin ja moniin muihin kysymyksiin ja pystyt jälleen vuorovaikuttamaan esimerkillisesti jälkikasvusi kanssa.

Suunnitelmista luopumisen kurssi, 2 opintopistettä
Mentaalivalmennus, jossa harjoitellaan pinnan venyttämistä niissä tilanteissa, joissa joka penteleen suunnitelma kaatuu kuin korttitalo. Mielikuvaharjoitellaan ne kymmenen tuhatta tilannetta, jolloin joku odotettu juttu kaatuu, koska tuulettimeen iskee räkätauti, oksennustauti, korvatulehduskierre, perkeleen huono keli tai väärin ajoitettu aamu-unisuus. Valmennuksen tarkoituksena on saada vitutuskertoimet pysymään riittävän alhaalla ilman, että valmennettava apatisoituu ja lakkaa kokonaan suunnittelemasta asioita.

Nopean valehtelun kurssi, 4 opintopistettä
Käydään läpi kaikki salamannopeaa tarinankerrontaa vaativat tilanteet. Liikkeelle lähdetään unilelun unohtamisesta (”Voi kulta, kani oli ihan tosi väsynyt ja sen piti jäädä kotiin nukkumaan”) aina johdonmukaisuutta vaativiin, vuodesta toiseen toistuviin valheisiin (”Niitä hammaspeikkoja vaan vilisemällä vilisee jos syöt liikaa karkkia.”) Kun lapsi kuulee sinun sanovan, että kotona on sotkuista ja kysyy vakavasti ”Tuleeko nyt poliisi ja antaa sakot?”, voit todeta, että ennakoiva valehtelu alkaa lyödä leiville.

Pattereiden vaihtamisen kurssi, 1 opintopiste
Kurssilla opetellaan ne 300 erilaista patteri- ja ruuvimeisselityyppiä, joiden sujuvaa käyttöä vaaditaan, jotta lasten lelut saadaan toimimaan. Harjoituksen autenttisuuden takaamiseksi luokkahuoneeseen tuodaan muutama elävä marakatti, jotka roikkuvat patteria vaihtavan aikuisen punteissa, hihoissa ja tukassa toimituksen ajan, koska haluavat ”auttaa”.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan.