keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Lapsityövoima kunniaan

Koska ansaintamahdollisuudet ovat kotiäitimoodissa vähäiset, ajattelin, että voisin tuotteistaa lapseni. Tyyppiä voisi vuokrata tuntitaksalla seuraaviin tehtäviin.
Vauvakuumeen tappaminen
Ovatko omat lapset kasvaneet isoksi, biologinen kello tikittää jälleen ja mieli tekisi aloittaa urakka alusta? Harkitse vielä! Päästä Ipanaattori2014 valloilleen asunnossasi. Katso, kuinka hän avaa kaikki kaapit, joita ei tarvitsisi, rikkoo perintömaljakot, hakkaa taulutelevisiosi ruutua, kiipeilee tuolille, pöydille ja sohvan selkämyksille, kiskoo koiraasi hännästä ja viskelee maitopullonsa maata kiertävälle radalle. Kolmen tunnin pakettihintaan kuuluu myös syöttönäytös, jolloin voit tarkkailla, miten paljon sosekeittoa pieni ihminen ehtii liisteröidä kolmen metrin säteelle yhden ruokailun aikana. Jos vauvakuume vielä illan päätteeksi tikittää, kannattaa heittää kondomit nurkkaan, kutsumus uuden lapsen tekemiselle on selvästi kova.
Lelujen saattohoito
Pyöriikö nurkassa puolikäyttöisiä leluja, joita ei enää tule käytettyä mutta joita ei voi oikein myydä tai lahjoittaa, koska jokin osa tai nippeli on rikki tai tavara on vähän kulahtanutta? Nakkaa tänne. Ipanaattorin käsissä lelut kuluvat loppuun alta aikayksikön. Hyvinä esimerkkeinä 70-luvulta ehjänä kestänyt, ainakin neljän lapsen käsissä kulunut Pupu Tupuna-kirja, josta puuttuu nyt sekä kannet että vähän sivuja sekä ihana lammaslelu, joka meille tullessaan vielä määki. Ei muuten määkinyt enää kymmenen minuutin päästä. Pieni termiitti hoitaa homman ja hyvin pian tavaran voi laittaa lelujen taivaaseen ilman pienintäkään huonoa omaatuntoa.
Asunnon turvatestaus
Haluatko tietää, onko asuntosi lapsiturvallinen? Todennäköisesti ei ole. Ipanaattori2014 löytää takuuvarmasti pistorasiat, joiden pitäisi olla piilossa, vääntää hellannappulat kaakkoon ja termostaatit irti, yltää maljakoihin joihin et luullut vuoden ikäisen yltävän ja napsii kaukosäätimestäsi patterit irti. Siinä vaiheessa kun lapsi tulee olohuoneesta kristallinen viinilasi kädessään ja sanoo ”Kato!”, tiedät, että nyt on kiire.
Näiden päivitysten myötä, anteeksi kaikille, joiden luona olemme käyneet kylässä viime aikoina. Maksun rikkoutuneista esineistä voi lähettää perästäpäin.