sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Taivas varjele, minusta on tullut HopLop-äiti




Lapseni ei päässyt sisäleikkipuistoon kertaakaan ennen kuin oli täyttänyt neljä vuotta. Tämä oli yksi niistä asioista, joissa roikuin kynsin hampain kiinni: meillä ulkoillaan ja käydään leikkipuistoissa ja korkeintaan uimahallissa. Arvelin, että kun mukulan vie kerran HopLopiin, avautuu Pandoran lipas ja paluuta takaisin ei ole.

Olin oikeassa. Kun ekan kerran päästin lapseni HopLopiin, koukkuun jääminen tapahtui välittömästi – minulle.

Tajusin, että nyt on tilaisuus päästä itse aivan todella helpolla. What’s not to like: suomalainen yritys, joka pitää huolta siitä, että lapsi liikkuu todella monipuolisesti monta tuntia putkeen ilman, että aikuisen täytyy muuta kuin katsoa perään. Kelpaa. Emme edelleenkään käyneet puistoissa usein, mutta alkuvastarinta oli murrettu.

Sitten katastrofi iski viime keväänä ja lapselta murtui sääriluu. Kun kipsi otettiin pois, mukula ei halunnut laittaa jalalle painoa lainkaan, itki, huusi ja valitti. Kävelyn uudelleenoppiminen vei viikkoja, sen jälkeen askellukseen jäi virheasento, kun jänteet ja lihakset olivat tiukalla. Pyöräilylupa saatiin vasta yli kuukausi kipsin poiston jälkeen ja HopLop kehotettiin jättämään syksyyn. Vielä senkin jälkeen, kun juokseminen alkoi sujua, mukula väsyi helposti, kunto oli laskenut kuuden viikon sohvalla istumisessa aika huonoksi.

Ja tänä syksynä tajusin, että sisäleikkipuisto on se konsepti, joka lopullisesti kuntouttaa tenavan kevään onnettomuuden jäljiltä. Kiipeilytelineiden ja erityisesti kiipeilyseinien ansiosta ipana käyttää jalkaa nyt kaikissa niissä ääriasennoissa, jotka jäävät arjessa käyttämättä. Erityisesti pränikkä Triplan HopLop on ollut tässä hyvä, lapsi vietti pelillistetyn kiipeilyseinän kimpussa ensimmäisellä kerralla kolmisen tuntia.

Ja koska itse olen käännynnäinen, ammutaanpa tässä alas muutama ennakkoluulo.



HopLopissa on aina hirveä ryysis
Viikonloppuisin joskus onkin. Arki-iltaisin siellä on yleensä aika rauhallista. Koska meidän mukula ei arki-iltaisin nukahda ennen kello kymmentä tai yhtätoista, ei meille myöskään ole ongelma olla puistossa kahdeksaan saakka illalla.

Se on kallista
On kyllä, mutta paikalla on aika hyviä tarjouksia. Meillä on syksyn aikana ollut kahdesti kuukausikortti ja kävimme puistossa sen verran ahkerasti, että yksi käynti maksoi sen 5 tai 6 euroa. Sillä hinnalla hätinä pääsee edes uimahalliin.

En jaksa juosta niissä laitteissa
No älä juokse. Isommat lapset pärjäävät HopLopin viidakoissa aika sujuvasti keskenään. Lisäksi voi tehdä niin kuin minä: sovi treffit lapsenvahdin kanssa. Esimerkiksi yläasteikäinen pärjää HopLopissa muutaman tunnin ihan mainiosti viisivuotiaan kanssa ja molemmat saavat hyvän kuntoilun sillä aikaa kun itse juon kahvia kirjan ääressä.

Sieltä saa aina jonkun pöpön
Meillä on tänä syksynä HopLop-käyntejä takana useampi kymmenen, flunssia nolla, vatsatauteja nolla. Oma teoriani on, että kukaan ei maksa sisäänpääsyä sairaalle tai puolikuntoiselle lapselle, nuhapettereitä näkee HopLopissa aika vähän. Huono säkä voi totta kai aina käydä.

Eli jos satutte arki-iltana käymään HopLopissa ja kahvilassa istuu joku mutsi luurit päässä ja läppäri edessä, tule moikkaamaan. Kirjoitan siellä jatko-osaa tämän syksyn esikoisromaanilleni.

P.S. Mikäli joku miettii, maksettiinko tästä postauksesta, niin ei maksettu. Mutta jos HopLop haluaa tästä hyvästä muistaa minua ilmaislipulla, voin jo nyt kertoa, että otan sen vastaan.