torstai 26. syyskuuta 2019

Muistilista: Syksy päiväkodin eteisessä




Muista jättää päiväkodin tädille vasu-keskustelulappu. Älä jätä esimerkiksi sähkölaskua. Joo, se on saman kokoinen paperi ja pyörii käsilaukussa. Älä silti luovuta sitä, se ei kannata.

Muista jättää päiväkodille lapsen varavaatteet, pipo, hanskat, unikani ja sadevaatteet.
Koeta olla jättämättä sinne omia varavaatteitasi, läppäriäsi tai työkavereille tarkoitettua kakkuvuokaa. Mistään näistä ei tule kiitosta. Tilanne ei myöskään korjaannu sillä, että luettelet, mitä kaikkea päiväkodin lapset voisivat askarrella unohtamistasi korkokengistä.

Opettele strippaamaan, nopeasti. Luovu nyt jo siitä ajatuksesta, että vain ”nopeasti viet lapsen” ja pidät omat lämpimät ulkoreleet päällä. Saunahiki on aivan taattu, koska päiväkodin nurkassa on kiuas. Kun opettelet sulavasti yhdellä liikkeellä kiskaisemaan ulkovaatteet pois päältä heti eteiseen tullessasi, saat luotsattua lapsen käsienpesun, tossujen etsinnän ja ”vielä yksi hali”-vaiheen läpi ilman hiessä kylpemistä. Samalla voit hyräillä ”You can leave your hat on”-biisiä, joka sitten soikin päässäsi koko matkan töihin.

Koeta muistaa ottaa pyöräilykypärä pois päästä ennen kuin kävelet eteiseen. Erityisesti sellaisina aamuina, jolloin olet lainannut miehen toppahousuja. Kylähullun maineen saa vähemmälläkin, erityisesti jos olet ostanut kypärän, joka saa sinut lähtökohtaisesti näyttämään lontoolaiselta koppalakkipoliisilta vuodelta 1962.

Jos meinaat vitsailla siitä, kuinka voisit pistää oman meikkauspisteen pystyyn päiväkodin vessaan aamuisin, heitä tämä läppä vain sellaiselle henkilökunnan jäsenelle, jonka huumorintaju riittää.

Jos erehdyt lasta noutaessa vetäisemään yhden v-s-p-lausekkeen päiväkodin eteisessä, kun jotain ei löydy, ja seuraavaksi näet puhtaan kauhun ilmeen sen lapsen kasvoilla, joka tulee vessasta ja tuijottaa sinua, tilanne ei korjaannu sillä, että hymyilet aurinkoisesti ja tervehdit lasta nimeltä. Päinvastoin. Mitään ei ole enää tehtävissä, eli koeta vain tämän jälkeen luimuilla pitkin seiniä, kun näet ko. lapsen tai hänen äitinsä.

Kun pääset lähtemään päiväkodin eteisestä, iloitse siitä, että päivän raskain osuus on ohi. Jos työskentelet esimerkiksi yritysjuristina, joudut loppupäivän vain huolehtimaan esimerkiksi 25 miljoonan euron yrityskaupoista. Kun olet saanut aamulla vääntänyt viisivuotiaan kanssa siitä yhdestä kukan terälehdestä, joka ei löytynyt sieltä mistä piti, tämä on helppoa heinää.

Mukavia päiväkotiaamuja kaikille! Talvea odotellessa!