tiistai 5. toukokuuta 2020

Kahdeksan merkkiä, joista tiedät eläneesi korona-arkea inaksen liian pitkään1. Koko ajan vituttaa
Okei, ei koko aikaa. Kun juot aamukahvia muun perheen nukkuessa, ei vituta. Sen jälkeen vituttaa koko ajan ja kaikki: kodin sotkut, ainainen nuudelien syönti (älkää kysykö), se, että mies käy kaupassa, se, että mies ei käy kaupassa, se, että lapsi katsoo ruutua, se, että lapsi ei katso ruutua silloin kun sen pitäisi katsoa ruutua. Kestovitutus on muuttunut tehdasasetukseksi eikä ole mitään tietoa, miten sen saa pois päältä.

2. Jääkaappi on koko ajan tyhjä. Roskis on koko ajan täynnä.
Mikä juttu tämä on? Miten voi kolmen hengen perhe syödä näin paljon, tuottaa rekkalastillisen tiskiä joka päivä ja saada kartonkikeräyspussin täyteen joka toinen päivä?

3. Harrastat disclaimereita.
Joka helvetin kerta kun joku kysyy ”Mitä kuuluu?” tunnet velvollisuudeksesi aloittaa sanomalla, että meillähän on kaikki hyvin kun ollaan terveitä, mutta… Kukaan ei kehtaa aloittaa sanomalla, että päin persettä menee, kiitos kysymästä. Ei, ensin pitää vähän selitellä. Ihme homma.

4. Keskittymiskykysi on kadonnut.
Korona-aika on yhdessä suhteessa täydellinen vauvavuosisimulaattori: pää on aivan jumissa. Laskut maksamatta, elämänhallinta mitä sattuu, töissä hoituu täysin pakolliset hommat, kaikki muu jää. Kun saa kaksi tuntia omaa aikaa, muistaa äkkiä varata autolle renkaidenvaihtoajan, vain viikkoa myöhässä.

5. Luova ajattelu on ehkä jotain syötävää.
Itsehän ajattelin, että jos korona vie työt, kirjoitan uuden kirjan. Muahha-hahha-hah-haa. Niinpä vissiin. Tällä hetkellä luovuus riittää juuri ja juuri ostoslistan kirjoittamiseen.

6. Et ole enää ihan varma, miten deodoranttia käytetään
Joo, joku omituinen putkilo löytyy kylppäristä. Siellä on kaikennäköistä muutakin jännää tuubia ja tönisteriä, joiden käyttötarkoitus ei ole enää ihan selvillä. Ne ovat varmaan jotain sukua kaikille niille vaatteille, jotka makaavat toimettomina vaatekaapissa. No, vaatteet eivät enää mahdu päälle eli en ennusta niillekään tässä taloudessa mitenkään loistavaa tulevaisuutta.

7. Ennen tammikuun puoliväliä tapahtuneet asiat tuntuva esihistorialta.
Aika ennen koronaa tuntuu unennäöltä. Kävelinkö oikeasti joskus töihin kauppakeskuksen läpi? Oikeasti?

8. Päätä särkee
Tai jos ei särje päätä, särkee jäseniä, maha on vähän sekaisin tai olo muuten vain tokkurainen. Eli koko ajan on päällä vähintään 1-2 oiretta, jotka voisi ehkä mahdollisesti olla koronaa. Itsensä tarkkailulle on ihan liikaa aikaa ja uutisten seuraaminen ei auta asiaa.

Seuraavia merkkejä odotellessa.