tiistai 2. heinäkuuta 2019

Miksi oletan, että insinöörien kanssa parisuhteessa olevat ovat onnellisia


Ajattelin aina, että menisin naimisiin oululaisen diplomi-insinöörin kanssa. Sen sijaan päädyin parisuhteeseen savolaisen juristin kanssa. En, helvetti, tiedä missä kohtaa mentiin pieleen.


Välillä omasta kotijuristista on hyötyä. Lähinnä omille kavereilleni; kun tulee juridisia ongelmia esimerkiksi työelämässä, annan mieheni numeron ja käsken soittaa. Joskus jopa varoitan miestäni etukäteen.

Mieheni on kuitenkin toivoton läppäkäpälä kaikissa teknisissä jutuissa. Ja sehän se saa parisuhteen kukoistamaan pikkulapsiaikana.

Lähdetään nyt liikkeelle siitä, että hakiessaan meitä synnäriltä mies ei tahtonut saada turvakaukaloa irti telakasta. Kun siinä oli se yksi nappi, mitä olisi pitänyt muistaa painaa.

Kun hän oli hoitovapaalla, sain joskus legendaarisen puhelun töihin, kun mies ei saanut rattaita irrotettua nipusta. Parhaimmillaan hän on runnonut yhdistelmärattaat kokonaisina auton perään, kun ei keksinyt, miten ne taitetaan kasaan.  

Lomille lähdettäessä minä pakkaan auton, koska miehen avaruudellinen hahmotuskyky ei riitä siihen.

Säädän turvaistuimet (tai ajan kylään kaverille, jonka mies säätää turvaistuimet), irrotan pyöräilykypärän hihnat, vaihdan patterit niihin leluihin, joihin jotain pitää ruuvata. Mies ei selviä lapsen suksensiteiden kiinnittämisestä, pelastusliivien vyön lyhentämisestä eikä kiristettävistä kengännauhoista.



Jos kyse on mistään säädettävästä tai näperrettävästä, joudun aina itse hoitamaan asian. Se ei merkinnyt mitään ajalla ennen lasta, mutta nykyään vitutus asiasta on lähes jokapäiväistä. Eli tässä taas Väestöliitolle yksi syy siihen, miksi parisuhteet voivat paskasti pikkulapsiaikana: voitte tutkia korrelaatiota tekniseen toiskätisyyteen ja parisuhteiden tyytymättömyyteen. Olenpa taas hyvä ihminen, kun syötän lisää tutkittavaa, ai että.

Mutta toki mies osaa sitten muita asioita. Hän säätää kaiken tietotekniikan, täyttää kotitalousvähennykseen tarvittavat kaavakkeet, hoitaa Netflixin ja opettaa minut käyttämään älypuhelinta, jotta en enää lähettele tahattomasti härskejä tekstiviestejä.

Silti mietin välillä miten onnellista se elämä olisikaan sen oululaisen diplomi-insinöörin kanssa, joka osaisi kiinnittää lapsen suksensiteet.